Pieter Roefs

als het gras groen mag zijn

Maak een afspraak

Kunstgras onderhoud

Een van de grote voordelen van kunstgras is het onderhoudsvriendelijke karakter. Het onderhoud van een natuurgras gazon kost veel tijd en vaak ongemerkt ook veel geld. Kunstgras vereist slechts een minimum aan werkzaamheden. Het hoeft niet bijgezaaid, gemaaid, bemest of gesproeid te worden. Het belangrijkste wat u dient te doen om uw grastapijt in goede staat te houden, is het af en toe schoonmaken.

Tips voor kunstgras onderhoud

Het onderhouden van een kunstgras tuin kost weinig tijd en moeite. Het belangrijkste dat u kunt doen is:

  • Het weghalen van bladeren en takken
  • Het verwijderen van onkruid
  • Het kunstgras borstelen
  • Het schoonmaken van uitwerpselen en urine van huisdieren

Onkruid verwijderen

Daarnaast is het belangrijk dat u onkruid weghaalt. Of en hoeveel last u heeft van onkruid is afhankelijk van de specifieke omstandigheden, bijvoorbeeld de ondergrond, of de hoeveelheid bomen in de omgeving. Onkruid groeit over het algemeen vooral langs de randen van het gazon. Bij hardnekkig onkruid kunt u diverse biologische bestrijdingsmiddelen gebruiken.

Grondig reinigen van het kunstgras

Kunstgras grondig reinigen

Het is onvermijdelijk dat zich in de loop der jaren zanddeeltjes, stof en bladeren tussen de vezels verzamelen, waardoor het kunstgras vuil oogt. Ook kan er bijvoorbeeld mos gaan groeien. Daarom is het verstandig het kunstgras een keer in de zoveel jaar professioneel te laten reinigen.

Roefs kunstgras heeft hiervoor een speciale kunstgrasreiniger ontwikkeld, genaamd de Topkeeper Pro. De machine maakt het mos en onkruid los en verwijdert het tot bij de bodem van de vezel. Doordat de kunstgrasreiniger wendbaar is, kan deze ook gebruikt worden voor kleine en moeilijk bereikbare oppervlakken zoals om bomen, speeltoestellen en andere obstakels.

Verbluffend resultaat

Door een consument zijn wij benaderd voor het grondig reinigen van kunstgras. Deze tuin van ongeveer 300m2 in Son en Breugel is in 2011 aangelegd. Zij hebben het huis 2 jaar geleden gekocht. Echter het kunstgras was behoorlijk vervuild met onkruid en mos.

Wij hebben de klus geklaard en hieronder ziet u het verbluffende resultaat!

Tuin voor grondige reiniging
Tuin na grondige reiniging

Uw kunstgras gazon laten reinigen?

Bent u geïnteresseerd om uw kunstgras gazon grondig laten reinigen? Neem dan gerust contact op met Roefs Kunstgras.

In deze video demonstreren wij hoe dit apparaat werkt en wat voor fantastische resultaten hiermee kunnen worden behaald: