Pieter Roefs

als het gras groen mag zijn

Maak een afspraak

Kunstgras accessoires

Naast kunstgras leverancier en specialist in aanleg kun je bij Roefs kunstgras ook terecht voor alle kunstgras accessoires die nodig zijn voor her realiseren van een de perfecte installatie. Wij zijn de one-stop shop voor particulieren en tuinprofessionals. Zoals het kunstgras hebben we deze accessoires altijd op voorraad. Als tuinprofessional kunt U ook gebruik maken van ons specialistisch gereedschap.

 

Kunstgras accessoires verkrijgbaar

Stabilisatiedoek (Geotextiel)

Dit doek heeft een beschermende werking voor de achterzijde van de kunstgrasmat. Ook heeft het ene drukverdelende werking. Het vormt een extra laag onder het gras die stabiliteit geeft. Ander bijkomend voordeel is dat je het kunstgras makkelijk kunt schuiven tijdens de aanleg, waarbij de ondergrond niet verstoord wordt.

Grondankers

Met deze haken, of kunstgras ankerpennen kunt u het grastapijt vast zetten op de ondergrond. Indien goed gebruikt, tussen de vezels van de mat, zijn de grondankers onzichtbaar. Dit kan als alternatief voor invulzand gebruikt worden maar wij raden dat niet aan. Wij adviseren altijd de grasmat te bezanden voor optimale stabiliteit. De haken kunnen aan de randen en in hoeken gebruikt worden.

Zelfklevende lijmband

Om twee kunstgras delen aan elkaar vast te maken kunt u gebruik maken van nadenband, of ook wel lijmband genaamd. Deze plaatst u direct aan de onderzijde van de kunstgrasmat onder de naden. Deze zelfklevende lijmband is eenvoudig in gebruik en je hebt verder geen lijm nodig. Wij adviseren deze niet te gebruiken bij een buitentemperatuur onder de 10 graden celcius, ivm problemen met de hechting.

Lijmband

Naast de bovengenoemde zelfklevende variant kunt u ook kiezen voor de traditionele lijmband. De functie is hetzelfde, om twee kunstgras delen aan elkaar vast te maken. Bij deze lijmband moet de lijm nog worden toegevoegd. Wij raden aan de Royal Grass 1KPU lijm te gebruiken.

1 KPU lijm

Bij de traditionele lijmband/nadenband adviseren wij deze 1 componenten lijm. Deze lijm is te gebruiken bij lichte vorst, extreme hitte en lichte regen. De droging is te versnellen door vocht te sprayen. De lijm heeft een hoge kleefkracht, is eenvoudig aan te brengen. En de emmer is herbruikbaar nadat deze geopend is geweest.

1 KPU lijm Cartridge

Naast de emmer is de 1 componenten lijm ook verkrijgbaar in tubes/cartridges van 310 ml. Deze lijm is te gebruiken bij lichte vorst, extreme hitte en lichte regen. De droging is te versnellen door vocht te sprayen. De lijm is niet gevoelig voor bevriezing, heeft een hoge kleefkracht, is eenvoudig aan te brengen.

Invulzand

Om Royal Grass kunstgras extra stabiliteit te geven adviseren wij om deze altijd in te vullen met speciaal zand. Dit zand heeft ronde vormen, geen scherpe randjes. Kunstgras soorten zonder mosdraad moeten worden bezand om de vezels te ondersteunen, ze rechtop te houden.

Gereedschappen

Indien nodig kunnen wij ook kleine gereedschappen leveren of uitlenen. Verder beschikt u zelf waarschijnlijk zelf al over gereedschappen als waterpas, rij, Kruiwagen, schep, hark, harde bezem en bladblazer.

Kunstgras bezem

Deze geweldige bezem is ideaal voor het schoonvegen van uw kunstgras. Voorzien van stevige en slim gebogen borstelharen die zijn ontworpen om bladeren en ander tuinafval te grijpen. Maar ook op steen reinigt de bezem gemakkelijk en efficiënt! De bezem kan ook worden gebruikt voor het vegen van sneeuw.