Pieter Roefs

als het gras groen mag zijn

Maak een afspraak

Kunstgras tuin

Kunstgras is het ideale product voor in de tuin. Het vergt vrijwel geen onderhoud en is geschikt voor alle soorten tuinen. Roefs Kunstgras helpt u graag met het aanleggen van kunstgras in uw tuin. Als officiële leverancier van Royal Grass heeft Roefs Kunstgras een uitgebreide collectie met verschillende soorten kunstgras. Geeft u uw kunstgras tuin een ongerepte look of kiest u juist voor een strak uiterlijk? Het is allemaal mogelijk met de producten van Roefs Kunstgras.

Voordelen van een kunstgras tuin

Waarom is een kunstgras tuin zo fijn? Kunstgras heeft meerdere voordelen ten opzichte van natuurlijk gras. Allereerst kost kunstgras vrijwel geen tijd (en geld) aan onderhoud. Waar echt gras om de zoveel tijd gemaaid moet worden en het vaak nodig is om het gras bij te zaaien of te sproeien, heeft u hier met kunstgras geen last van. Het belangrijkste onderhoud is het schoonhouden van uw kunstgras gazon.

Maar kunstgras heeft nog meer voordelen. Zo kunt u kunstgras ook aanleggen in tuinen die niet geschikt zijn voor natuurlijk gras. Heeft u een tuin met veel schaduw of is de ondergrond niet geschikt om gras te laten groeien? Kunstgras kunt u zonder problemen in ieder soort tuin plaatsen. Bovendien weet u met kunstgras zeker dat uw gazon het hele jaar door mooi groen is. Ieder seizoen, bij alle soorten weersomstandigheden, ziet uw kunstgras er mooi uit.

Kunstgras of tegels?

Ook ten opzichte van tegels in de tuin heeft kunstgras een aantal grote voordelen. Allereerst is er het uiterlijk. Met kunstgras combineert u het gemak van een betegelde tuin met het frisse, groene karakter van gras. Daarnaast is kunstgras beter voor de omgeving. Doordat kunstgras regenwater tijdelijk opvangt en geleidelijk laat afvloeien, wordt het rioolstelsel ontzien. Bij tegels stroomt regenwater direct het riool in, waardoor het overstroomt bij hevige regenbuien. En de prijzen van tegels ten opzichte van kunstgras zijn ook vergelijkbaar.

Aanleg kunstgras tuin

Het aanleggen van een kunstgras tuin kunt u zelf doen of overlaten aan een professional. Wanneer u besluit de installatie zelf voor rekening te nemen, dan is het belangrijk dat u rekening houdt met een aantal zaken. Allereerst dient de grond stabiel en waterdoorlatend te zijn. Wanneer dit niet het geval is, dan kan er bijvoorbeeld een drainagesysteem of een ondergrond van stabilisé worden geplaatst. Over het algemeen is het plaatsen van kunstgras over een groot oppervlak lastiger dan in een kleine tuin. Dit omdat bij het gebruik van meerdere stroken kunstgras strakke naadverbindingen gemaakt moeten worden.

Kunstgras tuin laten leggen

Wilt u zich liever geen zorgen maken over het installeren van uw kunstgras tuin en alle accessoires die daarvoor nodig zijn? Dan kunt u het aanleggen overlaten aan de specialisten van Roefs Kunstgras. Zij zorgen ervoor dat de ondergrond geschikt is en dat de kunstgras tuin vakkundig zal worden geïnstalleerd. Ook wanneer uw tuin schuin afloopt of er obstakels zoals bomen of planten aanwezig zijn, kan uw kunstgras tuin probleemloos worden aangelegd.