Pieter Roefs

als het gras groen mag zijn

Maak een afspraak

Kunstgras

Kunstgras is er in veel verschillende soorten en maten. Daarom is het verstandig u goed te verdiepen en te laten adviseren voordat u overgaat tot aanschaf. Wat is het precies, wat voor soorten grastapijt bestaan er en wat zijn de voordelen ten opzichte van natuurlijk gras? Dit zijn stuk voor stuk belangrijke vragen die komen kijken bij de aanschaf. Ook is het belangrijk dat u weet hoe u een goede kwaliteit herkent.

Wat is kunstgras?

Kunstgras of grastapijt bestaat kortgezegd uit kunststof vezels die door een tuftdoek worden geweven. De lussen die daardoor ontstaan worden doorgesneden, waardoor men rechtopstaande grassprieten krijgt. Wat voor grondstoffen er precies gebruikt worden en hoe het product er uiteindelijk uitziet, wisselt per merk en per soort.

Soorten kunstgras

Zoals gezegd zijn er veel verschillende soorten op de markt. Er zijn bijvoorbeeld grassen die speciaal ontwikkeld zijn voor voetbalvelden of tennisbanen en er zijn grassen speciaal voor in de tuin. Wanneer u kunstgras koopt voor in de tuin of op uw balkon, dan is het verstandig een soort te kopen die ook met dit doel vervaardigd is.

Sommige grassoorten hebben langere vezels, andere zijn korter en strakker. Voordat u kunstgras koopt is het daarom verstandig verschillende soorten met elkaar te vergelijken. Kijk bijvoorbeeld naar de dichtheid van de vezels, de kleur van het gras, de groeirichting en de lengte van de sprieten. Daarnaast is het belangrijk dat het gras een dubbele backing heeft. Kunstgras met een dubbele backing is veel steviger en stabieler dan varianten met een enkel doek.

Roefs heeft uitsluitend grastapijt van de allerhoogste kwaliteit. Deze kunnen onder andere gebruikt worden voor in de tuin, op een balkon of dakterras, maar ook voor bijvoorbeeld speeltuinen en de openbare ruimte.

Bezoek onze showtuin

Roefs Kunstgras beschikt over een uitgebreide collectie grastapijt van het merk Royal Grass. Stuk voor stuk van de allerhoogste kwaliteit. Daarom kan het lastig kiezen zijn. Ieder type heeft haar eigen kenmerken. Om een beter beeld te krijgen van de verschillende typen kunstgras, kunt u de showtuin in Soerendonk bezoeken. Hier kunt u advies vragen aan de aanwezige experts en de verschillende modellen van dichtbij bekijken.

Innovaties

Kunstgras stond er lange tijd om bekend dat het erg onnatuurlijk oogde en werd daarom ook wel nep gras genoemd. De huidige generatie kunstgrassen van Royal Grass maakt echter gebruik van diverse innovatieve technieken, waardoor het nauwelijks van echt gras te onderscheiden is.

V-shape®

Net als echte grassprieten hebben de kunstgrasvezels een V-vorm met een nerf in de lengte. Dit zorgt er niet alleen voor dat het grassprietje veerkrachtiger wordt, het oogt ook nog eens realistischer. 

MiNT®

Micro Nerve Technology (MiNT) betekent dat iedere vezel microscopisch kleine nerven heeft. Dit zorgt ervoor dat het gras zeer natuurgetrouwe glans heeft.

ReaDY®

Met de Realistic Directional Yarn (ReaDY) technologie zoals in Royal Grass Sense is toegepast heeft iedere vezel zijn eigen groeirichting en ziet er zeer natuurlijk uit.

Multishape

Een combinatie van de vertrouwde ReaDY vezel met rechte, fijne vezels. Deze combinatie van verschillende breedtes en structuur maakt de grassen met deze technologie zeer natuurlijk zacht. 

SMART

De SMART vezels hebben een golvend profiel en zachte, matterende, micronerven. Hierdoor hebben deze natuurlijk ogende vezels een prachtig uiterlijk en tegelijkertijd zijn ze zeer stevig en veerkrachtig. 

SunTEC

Met SunTEC als nieuwste ontwikkeling is Royal Grass nu leverbaar met zongebruinde grassprieten. Door slechts één enkele spriet per graspol te voorzien van een bruine kleur geeft het het gras een natuurlijk zomerse uitstraling. 

REBel

REBel is een combinatie van de dubbele ecobacking voorzien van een extra stabilisatieraster en een transparante coating. Deze backing is door zijn unieke samenstelling gemakkelijker te recyclen. 

Voordelen

Het onderhoudsvriendelijke karakter is direct een van de grootste voordelen ten opzichte van natuurlijk gras. Bovendien kan het vrijwel overal aangelegd worden, ook op plekken waar natuurlijk gras niet of nauwelijks groeit, zoals in schaduwrijke tuinen en op balkons of dakterrassen. Het is het hele jaar door groen en heeft niet te lijden onder weersomstandigheden. Omdat kunstgras stevig en slijtvast is, kan het bovendien intensief gebruikt worden. Het wordt niet stukgelopen zoals natuurlijk gras en verandert ook niet in een modderpoel bij veel regen.

Kunstgras prijzen

De prijzen zijn afhankelijk van factoren zoals het het type, lengte vezels, hoeveelheid vezels, de grondstoffen die gebruikt zijn voor het vervaardigen van het gras, het oppervlak, of u het zelf legt of laat installeren en of er aanvullende materialen en werkzaamheden nodig zijn. In sommige gevallen dient er een extra onderlaag of een drainagesysteem geplaatst te worden. Al deze werkzaamheden hebben invloed op de prijs.

Wilt u weten wat het aanleggen in uw geval kost? Vraag dan direct een vrijblijvende offerte aan bij Roefs.

Installatie

Wanneer u besluit grastapijt te kopen is het belangrijk dat het op professionele wijze wordt geplaatst. Als u ervaring heeft met dergelijke werkzaamheden, dan kunt u ervoor kiezen om de installatie zelf uit te voeren. Vaak is het echter verstandig om het aanleggen over te laten aan een expert. Er zijn namelijk diverse zaken die cruciaal zijn bij het aanleggen. Zo moet de bodem stabiel en waterdoorlatend zijn. Daarnaast dient het mooie strakke verbindingen te hebben, zodat er geen naden zichtbaar zijn. Pieter Roefs heeft jarenlange ervaring met aanleggen. De installateurs zorgen voor een prachtige, strakke grasmat die jarenlang meegaat.