Pieter Roefs

als het gras groen mag zijn

Maak een afspraak

Kunstgras aanleggen

Kunstgras is een prachtig, veelzijdig en gebruiksvriendelijk product. Een belangrijke voorwaarde voor een mooie kunstgrasmat die jarenlang meegaat, is een professionele installatie. Roefs Kunstgras heeft een schat aan ervaring met het installeren van kunstgras.

Bij kunstgras aanleggen zijn een aantal zaken van groot belang. Allereerst moet de bodem geschikt zijn en vervolgens dient het grastapijt zelf op deskundige wijze geplaatst te worden. Wat voor werkzaamheden er precies nodig zijn voor een optimale installatie, is afhankelijk van de situatie. De specialisten van Roefs Kunstgras weten precies hoe zij uw kunstgras op de perfecte manier kunnen leggen.

Hoe wilt u uw kunstgras (laten) aanleggen?

Wanneer u gebruikmaakt van onze installatieservice bent u verzekerd van een vakkundig geplaatste grasmat waar u jarenlang plezier van heeft. Heeft u twee rechterhanden en gaat u een flinke uitdaging niet uit de weg? Dan kunt u er ook voor kiezen om uw kunstgras geheel of gedeeltelijk zelf aan te leggen. Bij Roefs Kunstgras bieden we u namelijk de flexibiliteit van drie verschillende pakketten.

Volledige installatie

Volledige installatie

  • Wij leveren kunstgras en toebehoren
  • Wij verzorgen de ondergrond
  • Wij installeren het kunstgras

Laat u uw kunstgras het liefst van begin tot eind aanleggen door een professioneel installateur? Met dit pakket heeft u nergens omkijken naar. Wij verzorgen de gehele installatie van uw kunstgras, van de grondwerken tot de aanleg en afwerking. Kortom wij ontzorgen u compleet.

Gedeeltelijke installatie

Gedeeltelijke installatie

  • U verzorgt zelf het grondwerk
  • Wij leveren kunstgras en toebehoren
  • Wij installeren het kunstgras

U zorgt voor het afgraven van de tuin en het verzorgen van de ondergrond. Vervolgens maken wij het karwei af door uw kunstgras op vakkundige wijze te installeren. Zodoende hoeft u zelf niet te snijden en te verlijmen, waardoor u geen risico loopt het tapijt te beschadigen.

Zelf aanleggen

Zelf aanleggen

  • Wij leveren kunstgras en toebehoren
  • Geven u tips voor de aanleg
  • U doet de gehele aanleg zelf

Door het kunstgras zelf aan te leggen bespaart u kosten (en kunt u naderhand extra trots zijn op het resultaat). We leveren het kunstgras en alle benodigde onderdelen bij u thuis af, waarna u direct kunt beginnen met de installatie van uw grasmat.

Kiest u ervoor uw kunstgras helemaal zelf aan te leggen?

Dan geven we u een duidelijk stappenplan mee, en leggen wij uit hoe u de installatie tot een goed eind brengt. Verder leveren we het kunstgras, nadenband, invulzand en alles wat u nodig heeft voor de installatie. Ook geven we u benodigdheden als messen, een borstelmachine, bezandingskar en strakvlak in bruikleen.

Offerte aanvragen

Kunstgras aanleggen:

Stap 1: Eventueel verwijderen van de oude grasmat

Stap 2: Afvoeren van plm. 10cm zwarte grond

Stap 3: Aanvoer 10cm betonbrekerzand

Stap 4: Aantrillen en egaliseren van betonbrekerzand

Stap 5: Uitrollen en snijden van het kunstgras

Stap 6: Eventueel verlijmen van de naden

Stap 7: Instrooien kunstgras met speciaal infill zand

Stap 8: Borstelen gras on infill goed te verdelen

Neem contact op

De ondergrond

Een belangrijke voorwaarde voor een goed aangelegd kunstgrasveld is de ondergrond. Kunstgras kan op vrijwel iedere ondergrond worden aangelegd, maar soms moet deze wel eerst gereed worden gemaakt. In veel gevallen kan het kunstgras direct op de natuurlijke ondergrond geplaatst worden, bijvoorbeeld bij zandgrond. In andere gevallen plaatsen de installateurs een extra onderlaag van bijvoorbeeld stabilisé.

Daarnaast is het belangrijk dat overtollig regenwater makkelijk weg kan lopen zodat er geen plassen ontstaan. Bij sommige bodemsoorten zakt het water op natuurlijke wijze de grond in. In andere gevallen dient er een systeem voor de afwatering aangelegd te worden. Bij aanleg op een balkon of dakterras kan dit door middel van speciale drainage matten onder het kunstgras gerealiseerd worden.

Aanleggen op balkon

Maak van uw balkon een mooie groene, gezellige plek. Want in tegenstelling tot natuurlijk gras is kunstgras aanleggen uitermate geschikt voor balkons en dakterrassen. Het heeft weinig onderhoud nodig en is het hele jaar door mooi groen. De enige voorwaarde waar het balkon aan dient te voldoen is dat het genoeg draagkracht heeft voor het kunstgras.

De ondergrond van balkons en dakterrassen is vaak al mooi vlak, dat is een voordeel want dat maakt kunstgras aanleggen makkelijker. Verder is het belangrijk dat het regenwater weg kan lopen. Het kunstgras zelf draineert optimaal. Maak eventueel gebruik van speciale matten onder het kunstgras die zorgen voor optimale drainage.

Kunstgras zelf leggen

Wilt u toch het kunstgras zelf leggen? Dat kan. De aanleg van kunstgras is niet moeilijk maar is een onderschat specialisme. Wij adviseren u graag over de materialen die u nodig heeft en welke stappen u moet nemen. Op deze pagina kunt u daarover meer lezen: Kunstgras leggen.