Sense, echt gras of kunstgras?

Kunstgras oogde niet eerder zo natuurgetrouw als met Royal Grass Sense. Alle positieve aspecten van kunstgras worden gebundeld in een type kunstgras dat nauwelijks meer van echt gras te onderscheiden is. Lees snel verder en kom erachter waardoor Royal Grass Sense er zo natuurlijk uitziet.

Innovatief kunstgras

Royal Grass ontwerpt en ontwikkelt kunstgrassen van de allerhoogste kwaliteit. Er wordt uitsluitend gebruik gemaakt van de beste kwaliteit grondstoffen, het kunstgras is honderd procent veilig en bovendien worden alle producten op een milieuvriendelijke manier geproduceerd. Om ervoor te zorgen dat het kunstgras zo natuurlijk mogelijk oogt, wordt er veel tijd en aandacht besteed aan onderzoek. Echt gras wordt tot in detail bestudeerd en ieder aspect van een grasspriet wordt zo goed mogelijk nagebootst in de kunstgrassen van Royal Grass. Dit heeft in de loop der jaren geleid tot diverse innovaties die het kunstgras sterker, veerkrachtiger en bovenal realistischer te maken. Al deze innovaties zijn nu gecombineerd in Royal Grass Sense.

Natuurlijke “groeirichting”

Een van de meest in het oog springende ontwikkelingen is ReaDY®. Dit staat voor Realistic Directional Yarn. In de praktijk betekent dit dat iedere vezel, net als een echte grasspriet, een eigen “groeirichting” heeft. De sprieten staan dus niet meer allemaal dezelfde richting op, zoals bij alle andere kunstgrassen die verkrijgbaar zijn, maar hebben een natuurlijke groeirichting. Waardoor het zeer natuurlijk oogt. Voorbijgangers zullen niet weten of het kunst of echt is…

Glans

Een van de belangrijkste aspecten van een natuurlijk uiterlijk, is de glans. Zodra het kunstgras teveel glanst of juist te dof oogt, ziet de grasmat er direct onrealistisch uit. Met de MiNT®-techniek wordt de glans van echt gras tot in de perfectie nagebootst. Om dit te bewerkstelligen zijn er, net als bij natuurlijk gras, microscopisch kleine nerven in de vezels verwerkt.

Kunstgras met V-vorm

Daarnaast maakt Royal Grass gebruik van de innovatieve V-shape®. Dit betekent dat iedere vezel, net als een echte grasspriet, een stevige nerf in de lengte heeft. Hierdoor ontstaat een V-vorm die ervoor zorgt dat het kunstgras levensecht oogt. Bovendien wordt het kunstgras hierdoor extra veerkrachtig.

Royal Grass Sense heeft dus een zeer natuurgetrouw uiterlijk. Daarmee is dit kunstgras uitermate geschikt voor een siergazon. Door de hoge kwaliteit van het kunstgras is Royal Grass Sense geschikt voor dagelijks gebruik.

Heeft u interesse in kunstgras? Kom dan gerust eens langs bij onze showtuin in Soerendonk. Hier zijn diverse modellen, waaronder Royal Grass Sense, voor u aangelegd zodat u deze van dichtbij kunt bekijken, er aan kunt voelen en er zelfs overheen kunt lopen. Samen met u kunnen we kijken welke type gras bij past.

Sense, echt gras of kunstgras?