Kunstgras schoonmaken

Ziet uw kunstgras er niet meer zo fris en groen uit als toen het pas was geplaatst? Of verschijnt er hier en daar mos? Dan is het wellicht tijd voor een grondige reinigingsbeurt voor uw gazon. Roefs Kunstgras kan uw grasveld reinigen met professionele apparatuur en zelfs het meest hardnekkige vuil of onkruid verwijderen.

Onderhoud kunstgras

Een van de grote voordelen van kunstgras is dat het vrijwel geen onderhoud vergt. U hoeft gaan kostbare tijd te besteden aan het maaien van uw gazon en u hoeft zich ook geen zorgen meer te maken om het sproeien van uw grasveld. Om het kunstgras in goede staat te houden kunt u het zo nu en dan vegen met een bezem met harde borstel.

Onder invloed van het weer en bomen en planten in de omgeving wordt het kunstgras in de loop der jaren wel iets vuiler. Er komen zand, stof, takjes en bladeren tussen de vezels, er kan mos gaan groeien en hier en daar kan er onkruid verschijnen. Daarom is het verstandig het kunstgras na enkele jaren grondig te laten schoonmaken. Hoe frequent u dit dient te doen is afhankelijk van de specifieke omstandigheden en de ligging van de tuin.

Bij een grondige reiniging worden:

  • Zand, stof, takjes en bladeren weggehaald
  • Zelfs de meest hardnekkige vuildeeltjes verwijderd
  • Onkruid en mos verwijderd

Speciale apparatuur kunstgras reinigen

Roefs Kunstgras beschikt over speciale apparatuur om uw kunstgras schoon te maken. De machine (Prontec Topkeeper Pro) van Roefs Kunstgras verwijdert zelfs de kleinste vuildeeltjes, waardoor het kunstgras er weer als nieuw uitziet. Omdat de machine speciaal is ontwikkeld voor het schoonmaken van kunstgras is deze wendbaar en buigzaam. U hoeft er dus niet bang voor te zijn dat uw kunstgras wordt beschadigd.

Op de foto’s ziet u een gazon dat in 2013 is geplaatst. Door vuil en onkruid zag het grastapijt er na vier jaar niet meer zo mooi uit als net na de installatie. Daarom heeft het team van Roefs Kunstgras het gazon in 2017 onderworpen aan een flinke schoonmaakbeurt. Het verschil tussen het kunstgras voor en na de grondige reiniging is duidelijk. Het kunstgras ziet er weer als nieuw uit en kan weer jarenlang mee.

Kunstgras mos verwijderen

Veel mensen maken zich zorgen over mos op hun kunstgras. Mos is erg hardnekkig en moeilijk zelf te verwijderen. Met de speciale apparatuur van Roefs Kunstgras is dit echter geen enkel probleem. Bij een grondige onderhoudsbeurt wordt al het mos tot diep tussen de vezels verwijderd.

Kunstgras schoonmaken