Hoe urinegeur van uw huisdieren te verwijderen uit kunstgras

Heeft u last van urinegeur op uw kunstgras vanwege uw huisdieren? Geen zorgen! Wij delen enkele handige tips om deze nare geur te verwijderen en ervoor te zorgen dat uw kunstgras weer fris ruikt.

 

Urinegeur op kunstgras: het probleem

Kunstgras is een geweldige keuze voor huisdierenbezitters vanwege het gemak van onderhoud en de duurzaamheid. Maar soms kunnen er ongelukjes gebeuren en dan kan de urinegeur in het kunstgras een probleem vormen. Gelukkig zijn er effectieve manieren om van deze geur af te komen, zonder uw kunstgras te beschadigen.

 

Spoelen met water

De eerste stap om urinegeur uit kunstgras te verwijderen, is grondig spoelen met water. Hierbij is het belangrijk om niet alleen het grasoppervlak, maar ook de ondergrond goed te reinigen. Dit komt doordat urine soms door het gras kan sijpelen en in de ondergrond terechtkomt.

 

1.     Spoel de urineplek grondig met veel water. Dit zal helpen om zowel het kunstgras als de ondergrond schoon te spoelen.

 

Natuurazijn oplossing

Als het spoelen met water niet voldoende is en de urinegeur aanhoudt, kunt u de tip van de Royal Grass® expert proberen. Maak een oplossing door natuurazijn te verdunnen met lauw water en spoel hiermee de urineplek schoon.

1.     Meng natuurazijn met lauw water (verhouding 1:1)

2.     Giet de oplossing over de urineplek

3.     Borstel het kunstgras voorzichtig om de oplossing te verspreiden

4.     Spoel grondig na met schoon water

5.     Dit zou de urinegeur moeten verminderen en uw kunstgras opfrissen

 

Biologisch afbreekbare schoonmaakmiddelen

Als de geur nog steeds aanwezig is, zijn er ook biologisch afbreekbare schoonmaakmiddelen beschikbaar om de urinegeur uit uw tuin te verwijderen. Neem contact met ons op voor meer informatie over welk schoonmaakmiddel het meest geschikt is voor uw situatie.

 

Kunstgras en huisdieren

Veel mensen maken zich zorgen over de geschiktheid van kunstgras voor huisdieren. Bij Royal Grass® kunstgras hoeft u zich echter geen zorgen te maken. Dit kunstgras is veerkrachtig en voldoet aan de NEN EN-71-3 normering, wat betekent dat het 100% veilig is bevonden.

U kunt met een gerust hart uw huisdieren laten genieten van uw prachtige kunstgras, wetende dat het geen gevaar vormt voor hun gezondheid.

 

Met de bovenstaande tips van Roefs Kunstgras kunt u urinegeur effectief verwijderen en blijft uw kunstgras fris en schoon. Geniet samen met uw huisdieren van een zorgeloze tuinervaring!

 

Hoe urinegeur van uw huisdieren te verwijderen uit kunstgras