Het tijdperk van circulair kunstgras, met Royal Grass!

Bij Roefs Kunstgras streven we ernaar om onze klanten niet alleen het beste kunstgras te bieden, maar ook om bij te dragen aan een duurzamere toekomst. Daarom willen we graag ons partnerschap met Royal Grass nog eens uitlichten. Royal Grass is een toonaangevende leverancier die zich inzet voor innovatie en duurzaamheid in de kunstgrasindustrie.

Een van de meest spectaculaire ontwikkelingen die voortkomt uit ons partnerschap met Royal Grass is de introductie van circulair kunstgras. Het is een concept dat niet alleen revolutionair is, maar ook de normen verlegt voor wat mogelijk is op het gebied van duurzaamheid en recycling.

Wat maakt ons kunstgras circulair?

Het begint allemaal met de toewijding van Royal Grass aan innovatie en duurzaamheid. Uit tests uitgevoerd door de Universiteit van Gent is gebleken dat het gerecyclede product van Royal Grass, met de unieke REBel® backing, kan worden gebruikt als grondstof voor nieuw kunstgras zonder enige concessie te doen aan de kwaliteit. Dit betekent dat het kunstgras een gesloten kringloop heeft, waarbij oud kunstgras wordt gerecycled tot nieuw kunstgras, waardoor de vraag naar nieuwe grondstoffen wordt verminderd en de impact op het milieu wordt geminimaliseerd.

Maar hoe werkt dit recycleproces precies?

Royal Grass maakt een bewuste keuze voor grondstoffen uit dezelfde kunststoffamilie, zoals polypropyleen (PP) en polyethyleen (PE), die zorgen voor een natuurlijke uitstraling en een zacht gevoel van het kunstgras. De innovatieve REBel® backing, ook gemaakt van PP, vereenvoudigt het recycleproces verder door ervoor te zorgen dat het gehele product bestaat uit kunststof uit dezelfde familie.

Via DEZE LINK kun je meer zien in een informatief filmpje van Royal Grass.

Take Back Programma

Een ander aspect van het duurzaamheidsinitiatief van Royal Grass is het Take Back programma, dat al sinds 2018 actief is in Nederland en België. Via dit programma worden verouderd kunstgras en snij-afval ingezameld en gerecycled tot nieuwe producten, zoals picknicktafels en piketpalen. Met dit programma draagt Royal Grass actief bij aan het verminderen van afval en het bevorderen van een circulaire economie.

De circulaire aard van Royal Grass kunstgras wordt ondersteund door grondige tests uitgevoerd door de Universiteit van Gent, waaruit blijkt dat gerecyclede grondstoffen met REBel® backing net zo sterk zijn als de originele grondstoffen. Dit garandeert dat ons kunstgras met een gerust hart volledig kan worden gerecycled en verwerkt tot nieuwe grondstoffen, zonder concessies te doen aan de kwaliteit die onze klanten van ons gewend zijn.

Bij Roefs Kunstgras zijn we trots om deel uit te maken van dit initiatief voor circulair kunstgras. We zijn er trots op om samen met Royal Grass te kunnen blijven bijdragen aan een schonere en groenere toekomst.

 

Het tijdperk van circulair kunstgras, met Royal Grass!