Belangrijke onderhoudstips voor uw Royal Grass® Kunstgras

 

Als trotse eigenaar van Royal Grass® kunstgras begrijpt u vast wel hoe essentieel het is om uw gazon goed te onderhouden. Een goed onderhouden kunstgras blijft langer mooi en zorgt voor een prachtige groene omgeving. Daarom delen wij graag zes waardevolle onderhoudstips!

 

Onderhoudstip 1: borstel het kunstgras regelmatig

U heeft waarschijnlijk al gemerkt dat Royal Grass® kunstgrasproducten zijn ontworpen met een unieke V-Shape® technologie, waardoor de grassprieten langer rechtop blijven staan. Maar na verloop van tijd kunnen ze wat gaan hangen of liggen. Het is daarom aan te raden om uw kunstgras minstens één keer per jaar op te borstelen, zodat het gras weer zijn oude veerkracht terugkrijgt. Gebruik hiervoor een harde bezem en borstel tegen de poolrichting in.

 

Onderhoudstip 2: verwijder bladeren en takken

Om te voorkomen dat onkruid tussen uw kunstgras groeit, is het van groot belang om bladeren en takken regelmatig te verwijderen. Dit kunt u gemakkelijk doen met een harde bezem, een hark of een bladblazer.

 

Onderhoudstip 3: verwijder onkruid

Met kunstgras heeft u aanzienlijk minder last van onkruid dan met natuurgras. Toch kan het soms voorkomen dat er wat onkruid tussen uw kunstgras opduikt. Dit is meestal eenvoudig met de hand te verwijderen, dankzij het wortelwerende geotextiel onder het kunstgras. Als handmatig verwijderen niet lukt, informeer dan bij ons over het gebruik van een geschikte onkruidverdelger. Gebruik in ieder geval altijd een biologisch middel en test van tevoren op een klein (rest)stukje of het kunstgras hierdoor niet verkleurt.

 

Onderhoudstip 4: verwijder mos en algen

Hoewel de kans op mos en algen op uw kunstgras minimaal is, kan het soms toch voorkomen. In dat geval kunt u ze voorzichtig uit het gazon plukken. Gebruik geen bleekwater, omdat dit zowel de kleur als de kwaliteit van het kunstgras aantast, en het is ook schadelijk voor het milieu.

 

Onderhoudstip 5: verwijder urine en uitwerpselen

Als u huisdieren heeft, dan kan het voorkomen dat ze hun behoeften op het kunstgras doen. Het is belangrijk om dit snel te verwijderen om geur- en schimmelproblemen te voorkomen. Gebruik een zakje of bakje om de uitwerpselen op te ruimen en spoel de plek grondig na met water. Bij urine is het raadzaam om de plek te spoelen met water gemengd met allesreiniger of wasverzachter om de geur te neutraliseren.

 

Onderhoudstip 6: vermijd contact met zuren, verf en lijm

Uw kunstgras is gemaakt van kunststof en is gevoelig voor schade door zuren, verf en lijm. Vermijd daarom contact met deze stoffen om verkleuring en beschadiging te voorkomen. Als er onverhoopt toch schade optreedt, neem dan contact met ons op. Het bewaren van snijafval bij de installatie kan van pas komen om eventuele beschadigingen te herstellen, maar wees u ervan bewust dat u altijd zult zien dat er een nieuw stuk kunstgras is geplaatst.

 

Met de bovenstaande tips van Roefs Kunstgras geniet u zo lang mogelijk van uw prachtige Royal Grass® kunstgras. Uw groene oase blijft een bron van plezier en bewondering voor iedereen die het ziet!

 

Belangrijke onderhoudstips voor uw Royal Grass® Kunstgras